V soboto, 4.9.2021 je na sankaškem startnem poligonu v Kisovcu potekal pravi sankaški praznik. Tekmovalci iz lokalnega okolja in celotne Slovenije so se zbrali na sankaški prireditvi VSI NA SANI – 16.pokalu Zagorske doline, tekmovanju v startu sankanja – memorial Aleša Pociecha, ki je tudi letos potekal za DRŽAVNO PRVENSTVO V STARTU SANKANJA.

Organizator Sankaško društvo Zagorska dolina je v sodelovanju s Sankaško zvezo Slovenije poskrbel za odlično tekmovanje, kjer se je zbralo rekordnih 50 TEKMOVALCEV.

Ob 10:00 je na odlično pripravljenem prizorišču, kjer so veljala stroga NIJZ pravila in PCT pogoj, se je pričel trening, kjer je vsak tekmovalec lahko preizkusil sani, progo in seveda svojo pripravljenost. Ob 11:00 se je pričelo tekmovanje v kategorijah nad 12 let in vse do članov. To je bilo zelo pomembno tekmovanje, saj so v pretekli sezoni odpadla vsa sankaška tekmovanja v sankanju na umetnih progah.

Sledi so najmlajši, ki so jim pomagali tudi izkušeni domači sankač, da so se spoznali s sankami in sankanjem na sploh. To je bila ne tekmovalna skupina, saj je cilj in namen naše najmlajše spoznati s tem lepim zimskim športom.  

Za zaključek je potekalo še tekmovanje rekreativcev, ki so najprej opravili trening vožnjo preden so se pričeli potegovati za laskavi naslov državnega prvaka in hkrati bogate praktične nagrade.

Tekmovanje oziroma rezultate so lahko vsi spremljali v živo preko spletne strani luge.si .

Po končanem tekmovanju je predstavnik OKS mag. Janez Sodržnik podelil medalje najboljšim in seveda vsem otrokom za izkazan pogum na sankaški tekmi. Vsi tekmovalci so dobili tudi bogate praktične nagrade.

Z medaljami okrog vratu ali pa brez so vsi udeleženci bili nagrajeni s sankaškim golažem in pijačo. Ves čas tekmovanja je bilo poskrbljeno tudi za animacijo in odlično vzdušje v katerem so udeleženci uživali. 

ZAHVALA ZVESTIM SANKAŠKIM PODPORNIKOM

Kategorije: Uncategorized