Prvi del sankaške sezone 2021/2022 je za nami. Naši sankači so uspešno nastopali na 5. tekmah za mladinski svetovni pokal, ki je po sezoni premora zaradi epidemije ponovno v polnem teku. Ema Kovačič, Lovro Kovačič in Tian Badžukov so tekmovali na 1. in 2. tekmi za mladinski svetovni pokal v La Plagne / Francija, ter na 4. in 5. tekmi, ki je potekala v Oberhofu / Nemčija.  Miha Vozelj, Anže Povše ter Amadej Zupan Kovčan so nastopili na 3. tekmi za mladinski svetovni pokal v Iglsu/Avstrija. 

REZULTATI:

Ema je v kategoriji starejših mladink dosegla 19., 20., 16. in 15. mesto. V kategoriji mladincev A so sankači dosegli naslednje rezultate: Lovro 17., 15. in 16. mesto; Tian 21., 22., 23. in 24. mesto, Miha 22. mesto, Amadej 26. mesto in  Anže 25. mesto. 

TRENUTNO SKUPNO RAZVRSTITEV SI OGLEJTE TUKAJ.

Po novem letu so predvidena še ena tekma za mladinski svetovni pokal na novi progi v Avstrijskem Bludenzu, ki bo štela tudi za Evropsko mladinsko prvenstvo. Sankači pa se bodo nato preselili na prizorišče Mladinskega svetovnega prvenstva v Nemški Wintenberg. 

Kategorije: Uncategorized