Danej Navrboc in Tilen Sirše tudi letos, v OLIMPIJSKI SEZONI, zastopata barve Slovenije, v svetovnem pokalu sankanja na umetnih progah. Sezono sta začela že zelo zgodaj, konec septembra, ko sta krenila proti prvemu treningu na ledu, v norveški Lillehammer. Tu sta imela vsak dan po 2-3 treninge in na katerih sta poizkušala novo opremo. Vsa oprema se je izkazala za dobro ter ustrezno. Tudi oba tekmovalca sta z njo zadovoljna.

Sledila sta dva tedna treninga v Severni Ameriki in sicer najprej v Whistlerju, nato pa še v Salt Lake City-ju. Tu se je še bolj pokazala kvaliteta nove opreme, saj sta se še dodatno približala najboljšim. Problem je bil, le ker so led na teh progah šele naredili in so morali zaradi toplega vremena ter tanke plasti ledu nekaj treningov odpovedati. Sta pa bila člana nekoliko utrujena od dolgih potovanj ter časovnih razlik

Ob vrnitvi v Evropo ju je pričakala nadvse toplo vreme za to obdobje. Tako da sta bili proga v Winterbergu ter Iglsu v zelo slabem času in od treninga nista odnesla veliko, pa tudi časi doseženi na treningih so popolnoma nerelavantni. Zaradi navedenih pogojev sta več časa posvetila fizični pripravi.

Za konec šest-tedenskega obdobja treningo,v sta obiskala še zadnji trening na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Sočiju. Tu so bili treningi zelo dolgi ter naporni, saj je bilo na startu več kot 130 sankačev, razdeljenih v 4 skupine. Oba sta dosegla napredek v primerjavi s prejšnjim letom, ter izboljšala najboljši čas, za več kot pol sekunde.

Oba sankača sta s treningi zadovoljna. Veseli ju tudi, da so minili brez večjih poškodb. Z doseženim na treningih optimistično zreta v prihajajoče tekme v olimpijski sezoni. Prva tekma bo na Norveškem, v Lillehammerju že konec tedna.

Sezono so začeli tudi mladinci. Med “kropirjevimi” počitnicami sta Daša Sirše in Žiga Biruš opravila s prvimi vožnjami v Nemškem Oberhofu, teden kasneja pa trenirala v Altenbergu.

Kategorije: Uncategorized