Minuli konec tedna je potekalo še sklepno dejanje letošnje uspešne sankaške sezone. V Avstrijskem Iglsu je potekal vsakoletni svetovni mladinski izziv, kjer tekmujejo športniki mlajši od 18.let.

Ekipa mladinskega svetovnega izziva 2022

Slovenske barve so v kategoriji mladincev A zastopali: Lovro Kovačič, Tian Badžukov in Miha Vozelj pod taktirko trenerja Boruta Vozelj in bivšega sankača Benjamina Omahne. 

Tekmovanje je potekalo v nedeljo, 20.2.2022, kjer je Tian Badžukov osvojil 8. mesto, Miha Vozelj pa je bil takoj za njim na 9. mestu. Lovro Kovačič je bil odlično na poti, vendar je ob koncu proge v prvi vožnji storil manjšo napako, ki ga je stala uvrstitve. 

Ogled proge je vsakdan sankača

Letošnjo sezono ocenjujemo kot uspešno, saj so naši sankači opravili več kot 350 voženj, spoznali so se z novimi progami, startali iz višjih štartov in trije so si z rezultati prisankali status kategoriziranega športnika. Sankaški startni poligon je v sklepni fazi nadgradnje in ob dejstvo da se je s tem tekmovanjem letošnja sezona za slovenske sankače na ledu zaključila tako kot so se zaključile olimpijske igre v Pekingu smo že motivirani in z mislimi v naslednji sezoni. S treningi na nadgrajenem sankaškim startnim poligonom pričnemo že v naslednjem mesecu.

Čestitke vsem sankačem to sezono:

Ema Kovačič, Tian Badžukov, Lovro Kovačič, Miha Vozelj, Anže Povše, Amadej Zupan Kovčan, ANej Povše in Matej Gajser.

Kategorije: Uncategorized