Med 28.1. in 30.1. 2022 je v Wintenbergu Nemčija potekalo 37.mladinsko svetovno prvenstvo v sankanju na umetnih progah. Udeležili so se ga tudi trije predstavniki Sankaškega društva Zagorska dolina, ki so del mladinske reprezentance Sankaške zveze Slovenije.

Tian Badžukov

Lovro Kovačič in Tian Badžukov, sta slovenske barve zastopala, čeprav še tekmujeta v kategoriji A. Svoje prvo mladinsko svetovno prvenstvo sta dobro odpeljala in v starejši starostni kategoriji dosegla, Lovro 30.mesto in Tian 33.mesto. Nastopala je tudi Ema Kovačič, ki je tekmovanje zaključila tako kot Tian na 33.mestu. S tem nastopom, je Ema tudi sklenila sezono. Sedaj jo čaka učenje in priprave na maturo. Lovora in Tiana pa čaka čez tri tedne še mladinski izziv, ki vsako leto poteka v Iglsu v Avstriji. 

Ema Kovačič

Karavana članskih ekip se je med tem ko so mladinci tekmovali na svetovnem prvenstvu odpravila na vrhunec letošnje sezone in sicer v Peking na olimpijske igre 2022. Letos bodo potekale brez predstavnika Slovenije v sankanju na umetnih progah, vendar sankači optimistično zremo v prihodnost in bomo vso energijo usmerili v to, da bo čez 4 leta drugače.  

Lovro Kovačič
EKIPA
ZAVAROVALNICA TRIGLAV
ZAVAROVALNICA TRIGLAV, d.d.
Kategorije: Uncategorized