Sankaško društvo ZAGORSKA DOLINA – SERIJSKI PROIZVAJALEC OLIMPIJCEV!

Sankaška sezona bo kmalu prešla v drugi del in sankači so že dosegli en velik cilj sezone in sicer UVRSTITEV NA OLIMPIJSKE IGRE MLADIH GANGWONG 2024

Miha Vozelj je prišel skozi kvalifikacijsko sito za nastop na mladinskih olimpijskih igrah in bo kot edini sankač zastopal Slovenijo v sankanju na olimpijski progi PyongChang, na kateri je že leta 2018 nastopil naš član, Tilen Sirše. To bo po Domnu Pociecha 2006 in 2010, Tilnu Sirše 2018 ter Emi Kovačič in dvojki Lovro Kovačič in Tian Badžukov 2020 že šesti nastop zasavskega sankača na olimpijskih igrah.

Uspehi sankačev pa se s tem še ne končajo, saj je sezono zelo uspešno pričel tudi Anže Povše, ki je za las zgrešil uvrstitev na olimpijske igre mladih. Prav tako sta naša najmlajša sankača Anej Povše in Matevž Gajser uspešno odpeljala svojo prvo mednarodno tekmo. Bolj izkušena sankača Lovro Kovačič in Tian Badžukov pa takoj po novem letu čaka prvi preizkus na članski tekmi za svetovni pokal v Winterbergu in Iglsu, kjer bo potekalo tudi evropsko prvenstvo. Sledi tekma mladinskega svetovnega pokala in februarja Mladinsko svetovno prvenstvo v norveškem Lilehammerju.

 

Sankaško društvo ZAGORSKA DOLINA ostaja zvest svoji viziji, ki je razvijati in gojiti sankanje na umetnih progah, ter pomagati sankačem na njihovi športni poti.

Kategorije: Uncategorized